Terapi, coaching og personlig udvikling

TERAPI, COACHING OG PERSONLIG UDVIKLING

Kognitiv terapi, coaching og personlig udvikling

Terapi hos Byens Psykolog

 I terapi får du selvindsigt, viden og værktøjer, som støtter dig gennem fx:

Til disse udfordringer vil jeg anbefale Kognitiv terapi, fordi virkningen af denne terapiform er dokumenteret i flere videnskabelige undersøgelser.

Du kan også få coaching, samtaler og rådgivning om personlig udvikling hos mig. Som psykolog er jeg engageret i at hjælpe og støtte mennesker med fx:

  • relationer til familie, kollegaer og samarbejdspartnere 
  • mål og mening med din væren og virke
  • nytænkning og opgør med destruktive vaner og mønstre
  • krav og pres

Hvordan får man samtaler hos en psykolog?

Du kan altid ringe, skrive eller SMS’e til mig. Hvis vi aftaler en tid, skal du selv betale for konsultationerne. Hvis du er medlem af Danmark, kan du få et tilskud på 200 kr. pr. samtale.

Jeg har ikke aftale med sygesikringen, så du kan ikke bruge henvisning fra din læge hos mig. Hvis du har en henvisning fra din læge, skal du finde en psykolog med ydernummer. Desværre er der ofte lang ventetid hos disse psykologer. 

Terapi og behandling - hvordan?

Terapi og behandling hos mig foregår som samtaler. Meningen med den første samtale er at afklare, hvad du gerne vil opnå med forløbet. Sammen skal vi finde ud af hvor lang tid, det vil tage og hvad vi måske kan opnå. Derfor vil den første samtale dreje sig om, hvordan du ser dine udfordringer og problemer. Du vil få lejlighed til at fortælle om din situation. Jeg vil stille spørgsmål for at finde ud af, hvad jeg kan gøre for dig og hvordan. Det kan godt opleves vanskeligt især første gang. Det er vigtigt, vi kommer godt rundt i dine oplevelser og udfordringer, så jeg bedst muligt kan hjælpe dig. Hvis dine problemer og udfordringer har stået på i lang tid og været meget alvorlige, kan det tage mere end en samtale at få overblik og detaljer med om din situation, som er vigtige for din trivsel.

I de næste samtaler vil vi arbejde os nærmere ind på dine problemer og udfordringer. Det kan give klarhed for dig, at vi taler om i hvilke situationer, det var værst og bedst og om der var særlige livssituationer, som gjorde at det opstod. Vi kommer også til at tale om dine følelser, tanker, kropslige fornemmelser og dine handlinger, for at finde ud af hvordan de påvirker hinanden.

Desværre er det ikke sikkert, at du kommer til at opleve forbedring med det samme. Det kan tage tid at erkende de tanke- og følelsesmønstre, som er en del af situationen og som måske er opbygget gennem lang tid. Det er ganske hårdt arbejde at være i terapi, hvor også følelser som sorg, angst og vrede er med. Jeg lover at træde varsomt og have respekt for din situation, kun gennem det, kan du komme videre og opleve bedring.   

Psykolog - til hvad?

Der kan være mange grunde til at aftale samtale med en psykolog. Der stilles høje krav til os både i vores arbejds-, familie- og fritidsliv. Og det kan være svært at overskue og trives med alle krav og forventninger. Det hele kan køre rundt i hovedet, og man kan gøre sig tanker, om man er god nok og ikke synes, man gør det godt nok. Blandt de almindeligste grund til at se en psykolog er problemer i parforholdet, problemer på arbejdet fx med mobning, dårligt samarbejde og mistrivsel.

Tidligere har der måske været en holdning om at psykologer var for mennesker som havde noget galt i hovedet. Heldigvis er det blevet mere acceptabelt, at gå til en psykolog. Psykologen er en professionel samarbejdspartner, som kan se situationen udefra og ikke er involveret direkte i problemerne. Du kan læse mere om min baggrund her.

 

byens psykolog ann

Pris og sted

Hvor hurtigt kan jeg få en tid og hvor ligger det?

Du kan som regel få tid til en konsultation inden for maksimalt to uger. Der er også muligheder for tider aften og weekend, men der kan være lidt længere ventetid.

Klinikken ligger på 1. sal i et diskret villakvarter i Roskilde kun 150 meter fra offentlig transport og med gode parkeringsforhold. Adressen er Lysholmsvej 22, 4000 Roskilde

Find Vej

Hvad koster det?

Priserne følger Praksisoverenskomsten retningslinjer fra Dansk Psykolog Forening. Retningslinjerne giver en pris på mellem 828 kr. og 993 kr. for en konsultation. Konsultationer hos mig koster 850 kr og de varer 60 minutter. Der afregnes med mobile pay, kontant eller ved bankoverførsel forud for sessionen.

Hvorfor en psykolog?

Som psykolog er jeg særligt uddannet til at undersøge og lindre eller helbrede psykiske vanskeligheder. Som en del af terapien vil vi sammen undersøge dine tanker, følelser og kropslige fornemmelser, og du får værktøj til at identificere og håndtere dine problemer, så du kan finde alternativer og bruge dine ressourcer, som du ønsker. Det er også en del af terapien at du vær værktøj til at forebygge nye vanskeligheder.

Jeg har været selvstændig psykolog siden 2011 og er autoriseret af Psykolognævnet. Psykolog er en beskyttet titel (Cand.psych.). Det kræver en kandidatgrad i psykologi at kalde sig og fungere som psykolog. Jeg er uddannet ved Københavns Universitet og uddannelsen kan også opnås ved universiteterne i Odense (Syddansk Universitet) Århus og Aalborg.

Psykologer er forpligtet til at overholde etiske retningslinjer for nordiske psykologer. De etiske retningelinjer er blandt andet:

  • Respekt for personens rettigheder og værdighed

  • Fortrolighed og tavshedspligt, hvor jeg har tavshed om det, jeg erfarer om klienter og andre

  • Kompetencer, så jeg arbejder efter videnskabelige principper og underbygget erfaring og tilstræber en løbende faglig udvikling